İstiğfar Et ki Rızıklandırılasın...

8 Temmuz 2010 Perşembe

Hasan Basrî hz.lerine  farklı sıkıntılarından dolayı dört kişi  dua almak için gitmişti. Birinci kişi, kıtlıktan yakındı. Hasan Basrî istiğfarı tavsiye etti. İkinci kişi, fakir olduğunu söyledi. Hasan Basrî istiğfarı tavsiye etti. Üçüncü kişi, çocuğunun olmadığını ve dua etmesini istedi. Hasan Basrî yine istiğfarı tavsiye etti. Dördüncü kişi, bağ ve bahçesinin kuruduğunu söyledi. Hasan Basrî hz.leri diğerlerine olduğu gibi bu kişiye de istiğfarı tavsiye etti.

Bunun üzerine Hasan Basrî'ye soruldu: "Sana farklı şeylerden şikayet eden kişiler geldi, sen hepsine de istiğfarı tavsiye ettin."

Hasan Basrî şöyle cevap verdi: Ben kendimden hiçbir şey söylemedim. Nuh Suresinde şöyle buyrulmuştur: "Onlara dedim ki: Rabbinizden mağfiret dileyin; çünkü O çok bağışlayıcıdır. (Bağışlanma dileyin ki) üzerinize gökten bol bol yağmur indirsin. Mallarınızı ve oğullarınızı çoğaltsın, size bahçeler ihsan etsin, sizin için ırmaklar akıtsın." Nuh 10-11-12

Peygamber Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuşlardır:

"Kim çokça istiğfar ederse, Allah Teâlâ onun için her üzüntüden kurtuluş yolu, her darlıktan çıkış imkanı ihsan ettiği gibi, onun ummadığı yerden de rızık ihsan eder." (Ebu Davud)

 
Ya Rabbi! - by Templates para novo blogger